Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] 3150 dla nowego

mateusz6-9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowym graczem w Lola i szukam postaci za 3150, która bardzo dobrze walczy solo jak i jest przydatna w TF.

Obecnie mam Olafa ale jakoś mnie nie przekonuje, owszem kosi przez wzgląd na R ale nie podoba mi sie

Szukam takiej postaci która najlepiej aby miała jakiś CC, dash/escape i porządny DMG, zastanawiam sie nad tymi z zakładki assasins ale nie znam championów wiec nie wiem który bedzie sie lepiej sprawdzał w grze, co polecacie za 3150. Podkreślam że grałem kiedyś w Dote więc nie musi być to postać łatwa do ogarnięcia bo szybko sie naucze

Opublikowano

Wybierz Pantheona.

*Jest dość łatwy

*Fajna pasywka

*Brak skillshotów

*Doskok

*Brak escapu

*Posiada stuna

*Dobry poke

Bardzo dobry early game co sprawia że łatwo załapać frag'a do tego możesz ultować z mida na bota w celu z ganku jednej z linii.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Postać do TF to Katarina :D

+ harras

+ doskok

+ boost do MS

+ manaless

+ mobilna

+ escape

+ Ulti do TF

- łatwo ją skontrować

Opublikowano

Akali :

+ burst

+ doskok

+ mobilna

+ escape

+ jungle escape W + R

+/- nie ma many ale energie, którą można stracić bardzo szybko .

+/- niewidzialność na W. Jeśli nie ogarniasz to przeciwnik może postawić tobie pinka i Ciebie zauważyć, lecz plus jest taki, że można to zablokować. Gdy on użyje pinka Ty używasz trinketa czerwonego.

- jeśli jej nie opanujesz szybko stracisz energię

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Zawsze tego gp możesz wybrać który jest w sam sobie dps.

+łatwa kasa z q

+ult może byc przydatny do tf a nawet do pomocy na innych lainach nie schodząc

+cytrusy

+duża szansa na kryta

+można iść na jungle

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Akali :

+ burst

+ doskok

+ mobilna

+ escape

+ jungle escape W + R

+/- nie ma many ale energie, którą można stracić bardzo szybko .

+/- niewidzialność na W. Jeśli nie ogarniasz to przeciwnik może postawić tobie pinka i Ciebie zauważyć, lecz plus jest taki, że można to zablokować. Gdy on użyje pinka Ty używasz trinketa czerwonego.

- jeśli jej nie opanujesz szybko stracisz energię

Popieram wybór, a sama dywizja świadczy o umięjetnościach tego pana, także popieram 100% 

Opublikowano

Ja polecę Kassadina.

Mówisz, że jesteś nowy to rankedów, na których Kassa jest perma banem nie grasz jeszcze.

Kassadin w early jest słaby, w mid game nabiera siły jednak w late to jest kosa niemiłosierna.

Po 6 już można spokojnie zabijać.

Mój build (chyba najpopularniejszy na Kassadina): Kropelka(Łza),ROA(Rod of Ages), LB(Lich Bane),Rabadon/Zhonyia,Void Staf, no i po drodze jeszcze buty maga, których Kassadin jakoś bardzo nie potrzebuje i można zamienić na więcej AP  :D. No i gdy kropelkę mamy wystackowaną ulepszamy ją do Seraphs Embrace bodajże tak się nazywa.

Kolejność maxowania skilli:

Przeciwko AD: R>W>E>Q

Przeciwko AP: R>Q>E>W

y6eft.gif

Opublikowano

Polecam Nidalee ;)

+ Duży dmg z Q

+ Trap

+ Heal / AS

+ Ult od 1 lvl

+ Niezły dmg na pumie

Jeśli pomogłem

Możesz dać mi +

Wielkie dzięki :)

Opublikowano

Polecam Katarinę. Mój pierwszy champion którym coś ogarniałem. Dla początkującego jest bardzo dobra.

Zalety:

- Bardzo dobry DMG

- Przydatna w TF

- Ma prawie wszystkie umiejętności obszarowe

- Bardzo mobilna, może skakać do totemów, stworów i do bohaterów, nie ważne czy to przeciwnik, czy też sojusznik.

- Po zabiciu lub asyscie jej czas odnowienia na czarach skraca się o 15 skeund (żebyś mnie źle nie zrozumiał, nie na stałe). Umożliwia to zabicie kogoś i ucieknięcie dzięki E. Jej ulta można użyć kilka razy w TF.

- Gdy W zada obrażenia dostajesz chwilowy bonus do szybkości poruszania.

Wady:

- Papierowa

- Brak CC

- Jej ulta przerywają wszystkie efekty CC, oprócz spowolnienia, oślepienia i unieruchomienia.

- Łatwa do skontrowania, ale skoro jesteś początkujący to raczej nie masz 30lvl. i nie grasz rankedów, więc możesz ją śmiało wybierać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...